top of page
Obrázek autoraKuboj

HRP DEN 21. + 22.

(1,9 km; ↑ 0 m, ↓ 236 m; celkem 378,2 km) Refugio de Renclusa → La Besurta


ODPOČINEK V BENASQUE A PRŮBĚŽNÉ SHRNUTÍ


Náročnost posledních dní z nás vyždímala poslední zbytky energie. Řekli jsme si, že si v Benasque dáme zero, ze kterýho se fakticky vyklubalo double zero. Ráno 21. dne vstáváme bez budíku a ty dva kiláčky se nějak odplazíme na zastávku La Besurta. V tenhle čas toho moc nejede, ale nakonec nějakej minibus zplašíme a před dvanáctou už jsme v Benáči. Bylo mi nějak divně, ani burger jsem celej nesnědl. Odvalili jsme se na na místní koupák a felili. Bylo neskutečný horko a dle předpovědi to bude trvat ještě tak týden. Zašli jsme se do místní veřejný prádelny. Nejlepší veřejná prádelna, kterou jsem kdy na trailu zažil. Doháníme reporty a před 20 hod už sedím pod kostelem a ve spolupráci s Adventurer děláme livestrem přímo z trailu (dostupný i ze záznamu na instagramu Adventurer). Po streamu už na mě Fiki a Norča čekají v pizzerce. Tahle pizza mi vůbec nechutnala a taky mi po ní bylo docela zle.


Celou noc, kterou jsme strávili u řeky na louce jsem toho moc nenaspal. Ani ráno jsem neměl chuť nic jíst, přidaly se střevní potíže a vnímal jsem, jak tělo ztrácí energii. Nevim z čeho je to tenktokrát, jestli z úpalu nebo vyčerpání, ale prostě se mi to děje na trailu snad každý rok. Káťa by mohla vyprávět. Felíme opět na koupáku, píšeme a v místním supermarketu dokupujeme zásoby na dalších 5 dní v divočině. Večeři v restauraci jsem už nemohl ani vidět. Autobus zpátky na trail nám jede ve 4:30 ráno a tak bivakujem v opuštěnym velkym bílym party stanu v centru města. Doufám, že se do zítra dám do kupy.


PRŮBĚŽNÉ SHRNUTÍ


Máme za sebou 19 dní čisté chůze přes Pyreneje. Za tu dobu jsme nachodili 378,2 km, nastoupali (nahořili) 24 771 m a naklesali (nadolili) 22 837 m. Letos to jsou ale úplně jiný Pyreneje, než před třema rokama na GR 11. Naprostá většina kilometrů je v náročnym horskym terénu, kde pomalu nejde chodit, natož randálovat. Naučil jsem se tu ještě víc zpomalit a vychutnávat. Vnímám, jak se moje trailový pojetí trošku mění. Je celkově úžasný jít trail bez termínu návratu, je úžasný jít trail obklopen takovou krásou a divočinou, je úžasný jít trail. Potkali jsme pár zajímavých hikerů a v lecčem jsme se obohatili. Tenhle trail je jako si dávat třešničku na dortu každý den.


Díky že jste s námi. Držte palce do dalších kiláčků.










49 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page