top of page
Obrázek autoraKuboj

GR 5 DEN 18. (dnes 32,6 km, ↑ 1726 m, ↓ 2374 m; celkem 515,2 km)

Col des Moulines (1981 m n. m.) → Saint-Dalmas


JEDNO ÚŽASNÝ HORSKÝ RÁNO A DALŠÍ POŘÁDNÝ DLABANCE


Můj oblíbenej hikerskej ranní esencialismus jsem prožil právě dnes na Col des Moulines. Slunce se vydrápalo nad vrcholky hor a zasvítilo přímo na můj tarp. Krajina v okolí začala zářit, my poslouchali Snídani v trávě od Tučnýho a dávali si kávu a sušenky. Když jsme vyrazili na cestu, byla to fantazie. Horský ticho a bezvětří, byla slyšet jen voda olyzující okolní kameny v korytě a pištění marmoťáků. Takhle hezky jsme pokračovali asi 8 km než začala stezka prudce klesat do hluboce zařízlýho údolí řeky Tinée. Celkově to klesání i s tím včerejším večerním bylo 25 km s rozdílem výšek 2100 m. Jako opravdu bych to nechtěl jít z druhý strany.


Na oběd jsme dorazili do Saint Sauveur sur Tinée, kde nám byla doporučena restaurace s přívětivými cenami. Přišel na řadu burger, pivo, kafe a cola. U oběda vedeme s Káťou debata o tom, co je to "normální jídlo". Smutně zjišťuju, že Káťa považuje za "normální jídlo" pouze českou s italskou kuchyni. Ach jaké plýtvání pestrým potenciálem chutí světa. Po obídku jsem měl strašnou chuť valit, a tak jsem kopec do Rimplasu skoro vyběhl. Když už jsem si zase myslel, že moje tělo je nesmrtelný, přišla studená sprcha v podobě zmrzliny. V marketu v La Boline ji totiž neprodávali po jednotlivých kusech, ale po vanách. Tak jsme s Káťou koupili napůl 500 g pistaciový a zapíjeli to Monsterem. Počáteční euforii z ochlazení napumpovanýho těla zchladil pocit nepříjemný bolesti břicha a absolutní nechuti dát si jakoukoli večeři. No, Káťa se smála. Na 3 km cestě do Saint-Dalmas už jsem ale zase lítal a chuť se vrátila. Zapluli jsem do restaurace a poslal jsem tam ještě pivo a gnocci s oříškovým pestem. Tentokrát už mi bylo dobře, ale moje dnešní gastro chování způsobený hikerskym hladem připomínalo chování malýho dítěte, kterýmu dáte do ruky pytlík bonbónů a řeknete mu, ať to hlavně nesní celý najednou.


Spíme kousíček od Saint-Dalmas a zítra ráno startujeme poslední sekci naší cesty (100 km) po alternativním trailu GR 52.


Randálům zdar! Kuboj


















33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page