top of page
Obrázek autoraKuboj

GR 5 DEN 17. (dnes 27,3 km, ↑ 2224 m, ↓ 1399 m; celkem 482,6 km)

Saint Étienne-de-Tinée → Col des Moulines (1981 m n. m.)


S HLAVOU V OBLACÍCH ANEB KAŽDEJ KOPEC BOLÍ, ALE KAŽDEJ KOPEC ZA TO STOJÍ


Ráno bylo extrémně libový a už od rána jsem hodoval. Šli jsme do kavárny na kafe a croissant. Nakonec jsem měl ty kafe tři a croissanty dva, takže kopec do Auronu jsem slušně vyletěl. Tělo jsem nepřestal zásobit ani v Auronu, kde byl supermarket. Na čase byl brunch, kdy jsem na posezení spořádál cca 1800 kcal (pizza placka, vanička oliv, půl saklu brambůrek, pivo). Klasicky jsem se solidně nakopnul a další kopec jsem zase zvládnul jak nic. Je skvělý, jak lidský tělo funguje jako dokonale vymyšlenej stroj. Když ho dostatečně tankujete a nemá prázdnou nádrž, tak dokáže neskutečný věci.


Hlavní částí dnešního dne byl pak výstup na sedlo k vrcholu Le Petit Mounier (2728 m n. m.). Trvalo to fakt šíleně dlouho protože se lezlo z 1450 m n. m. Ze začátku se mi vůbec nechtělo šlapat a v hlavě jsem měl to šílení převýšení. Trail byl ale fantastickej, údolí malebný a tak jsme byli oba zase ve svým živlu. Nahoře nám pak trail ukázal výhled jak zatím nikdy před tím. Ten pocit byl těžko popsatelnej. Hlavou jsme byli v oblacích a šlo vidět strašně daleko. Při pohledu na sever tam byly ty obrovský kopce, který už jsme přelezli. Při pohledu na jih jsme viděli malý kopečky a moře. Představa, že za několik dní končíme trail se nám opravdu líbí čím dál míň.


Kochali jsem se tak dlouho, že najednou bylo 19 hod a my byli stále dost vysoko. Začli jsme sestupovat po stezičce s famózním výhledem a Sluníčko, který bylo už jen těsně nad horizontem, vytvářelo tu pravou atmosféru večerního hiku. Milujeme to v horách. I proto dnes bivakujem na krásnym spotu přímo na Col des Moulines (1981 m n. m.).


Domov je tam, kde jsou hory.


Randálům zdar! Kuboj















56 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page